Téli-nyári gumi különbségek

Azért kell az évszaknak megfelelő gumit feltenni az autónkra, hogy az ne csússzon meg, jobban tapadjon az út felületéhez. Mind a két abroncsfajta az évszaknak megfelelően lett megalkotva, a speciális időjárási viszonyokhoz lettek fejlesztve, hogy a legjobban tapadjon az autó az úttesthez. A nyári gumi a magas hőmérséklettel megáldott napokon is nagyon jól tapad az út felületéhez, ez a nagyobb futó felületnek köszönhető, a téli gumi inkább a hideget szereti, a nyári gumi sokkal nagyobb felületen találkozik az úttal minta a téli testvére. A gumi felületén láthatjuk, hogy kevésbé tagolt, ez azért van így, mert nincs szükség a tagoltságra, így is biztosítható a jó tapadás.

A nyári guminál a víz elvezetést kell biztosítani, ezért hosszanti és oldal irányú vájatok vannak a gumi felületén, ezzel elérve a víz elvezetést. Ezekre még az is jellemző, hogy nagyobb keménységű anyagokból készülnek, ezért nagyobb a kopásállósága is a nyári nagy melegben.

Hóban, fagyban és latyakos időben, amikor a vezetés körülményei jelentősen romlanak, biztonságos célba jutásunk legfontosabb feltétele a megfelelő téli gumik használata. A nyári gumi 7°C alatti hőmérsékleten megkeményedik, ezért még száraz út esetén is jelentősen veszít a tapadóképességéből, könnyen megcsúszik. A téli gumi a speciális alapanyagának köszönhetően hideg időben is rugalmas marad, így nagyobb mértékű tapadást biztosít, jelentősen csökkenti a fékutat. Futófelülete erősen tagolt, a mintaárkok mélyebbek és szélesebbek, így jobb a kapaszkodóképessége. A körbefutó és a haránt irányú barázdák segítik a vízelvezetést, megakadályozzák a vízenfutást, így javítják az úttartást.

Felni konfigurátor


Biztonsági adatlapok
 

 

 

© 2015-2016 AutoKakonyi.hu

Készítette: Webshop-Center